Účinky čaje Darjeeling
Jak chutná čaj Darjeeling
Darjeeling čaj vyniká především svou lahodnou a harmonickou chutí. Ta je lehce nasládlá, někdy až peprná a odrážejí se v ní tóny květin a svěžího vánku. Je lehce jemný až svíravý, ale přesto mimořádně delikátní. Jde o černý čaj, který je považován za vzácný a exkluzivní, a právě z toho důvodu jde o poměrně žádaný produkt. Sklízí se na dlouhých nekonečných plantážích pod Himalájemi a zajímavostí je, že ho sklízí převážně ženy. Nejen samotná sklizeň čajových lístků, ale i jejich následné zpracování vyžaduje potřebnou dávku trpělivosti a pečlivosti. S nejmladšími a nejvzácnějšími čajovými lístky se totiž musí zacházet s láskou. Právě tato péče dodává čaji na exkluzivní chuti.

Zdravotní benefity čaje Darjeeling
Černý čaj Darjeeling poskytuje nejen výjimečný chuťový zážitek, ale také určité zdravotní benefity. Podporuje imunitní systém, skvěle pomáhá při nachlazení a žaludečních potížích a v neposlední řadě také vyrovnává hladinu krevního cukru. Zlepšuje soustředění, podporuje duševní činnost a udržuje člověka bdělého. Navozuje dobrou náladu a podporuje zdraví srdce a střev. Působí jako silný antioxidant, obsahuje několik vitamínů (B, C, E a K) a minerálů (vápník, železo, sodík a draslík).

Správná příprava čaje Darjeeling
Důležitou roli hraje správná příprava čaje Darjeeling. A jak na to? Kvalitní čajové lístky Darjeelingu je třeba zalít vodou o teplotě cca 80-90 °C. Není vhodné čaj zalévat vroucí vodou. Dávkování je 1 čajová lžička na 2 dl vody. Čaj se louhuje pod pokličkou 2-4 minuty a poté se scedí. Doporučuje se popíjet bez mléka a cukru, aby se plně rozvinula jeho jedinečná květinová chuť spolu s ovocnými tóny. Jako každý čaj by se ovšem i Darjeeling měl pít s mírou. Jeho příliš časté nebo nadměrné pití by mohlo mít negativní vliv na kvalitu spánku.
Kategorie: Produkty